Hola amigos!
Door: Vedat en Ilja
Blijf op de hoogte en volg Ilja en Vedat
12 Oktober 2010 | Peru, Arequipa
Inmiddels alles weer enigszins op orde. We begonnen deze reis nl. nogal rommelig. Op Schiphol hoorden we dat we in eerste instantie niet mee konden. KLM boekt blijkbaar standaard 120 reserveringen, terwijl er maar 100 stoelen beschikbaar zijn... Weten we gelijk waar die K voor staat!
Gelukkig konden we uiteindelijk toch mee.
Maar eenmaal in Lima bleek onze bagage niet mee te zijn gegaan...! :-(
Onze eerste inkopen in Lima waren dan ook tandenborstels, tandpasta en deo. Wat kun je daar dan toch blij mee zijn, :-)
Onze rugzakken zouden zaterdagavond in Lima kunnen zijn, alleen waren wij zaterdagochtend al weer vertrokken met een binnenlandse vlucht. Niet heel handig dus...
Later zijn ze nog doorgestuurd naar de luchthaven van Arequipa waar we ze hebben kunnen ophalen (met een opgevoerde Daewoo Matiz, een belevenis op zich).
Allemaal net op tijd voordat we weer verder zouden reizen, namelijk de Colca Canyon.
De weg naar en door de Colca Canyon was letterlijk adembenemend. Over een pas van 4900 meter en overnachting op 3800 m. We weten dus weer hoe die hoogte voelt.
Kleurrijke mooie bevolking en een hoop lama´s en alcapa´s (een soort hilarische lama!).
Tijdens de Colca-dagen was er zon, regen, hagel en sneeuw! Maar dat had wel wat.
Op een paar meter afstand oog in oog mogen zitten met El Condor, heel uniek. Ze zoefden zelfs op ooghoogte voorbij, leek wel een soort vliegshow. Waaaanzinnig!
Morgen staat onze wekker wederom om 5.00 uur voor de bus naar onze vooralsnog laatste bestemming in Peru. Dan is het tijd voor de Atacama woestijn in Chili van waaruit de jeeptocht richting Bolivia begint.
Heel veel groetjes van ons! Hasta luego!!!
13 Oktober 2010 - 06:25
Emy Reijnen:
fijn dat jullie bagage weer terecht is, Guus is al helemaal ingeburgerd hij breekt het hele huis al af en miauwt als de beste. nog een fijne vakantie geniet er van.groetjes van hans emy en guus. -
13 Oktober 2010 - 07:29
Alies:
Goed om te horen dat alles weer een beetje op "orde" is; jullie hebben al mooie foto's gemaakt! Kijk alweer uit naar het volgende reisverslag...Geniet van jullie reis.
groetjes, alies en een x-je van jasmijn -
13 Oktober 2010 - 07:52
Suus:
Jullie maken er toch altijd weer een spannende vakantie van. Het ziet er ook allemaal weer geweldig uit.
Lekker genieten!
XXX Suus -
13 Oktober 2010 - 07:53
Karin:
Hey vakantiegangers.
Jullie hebben toch niet echt cavia gegeten he..???
Veel plezier nog!!! -
13 Oktober 2010 - 19:00
Soyupaks:
Wij wensen jullie heel fijne vakantie zonder zorgen! Doe maar rustig aan, geniet het moment... -
14 Oktober 2010 - 11:30
Ivonne & Kees:
We zijn net terug. Jullie volgende bestemming moet echt uganda worden. wandelen met de chimps was een succes. Berggorilla's op 50 cm, alleen geen mooie foto's daar kunnen maken. Geniet van jullie reis.